Echtgenote Trabelsi ontkent dat hij Dutroux wilde doden

De echtgenote van Nizar Trabelsi, die werd overgebracht naar de gevangenis van Brugge waar hij een straf uitzit wegens de voorbereiding van een aanslag tegen de Amerikaanse basis van Kleine Brogel, ontkent dat haar man Marc Dutroux om het leven wilde brengen toen ze samen in Itter in de gevangenis zaten. Volgens de advocaat van de Tunesiër heeft de overbrenging van zijn cliënt naar de gevangenis van Brugge niets te maken met Marc Dutroux.

Volgens Naïma Trabelsi waren de motieven een risico op vluchten en een risico om zijn gedachtegoed te verspreiden bij moslims in de gevangenis van Itter. Nizar Trabelsi, die momenteel in honger- en dorststaking houdt om te protesteren tegen de manier waarop hij gevangen gehouden wordt en zijn overbrenging naar Brugge, ontkent die motieven.

Bron » De Morgen