Marc Dutroux verhuisde op kerstavond van Ittre naar Nijvel

Marc Dutroux is overgebracht van de gevangenis van Ittre naar die van Nijvel. Dat staat te lezen op de website van de krantengroep Sud Presse en werd bevestigd door de directies van de beide instellingen. Over het hoe en waarom bestaat de grootste onduidelijkheid. Dutroux werd op kerstavond naar Ittre gebracht. De advocaat van Dutroux had geen weet van de transfer.

Een vakbondsman in Ittre meent dat het een beslissing moet zijn van het openbaar ministerie, ofwel een gril is van Dutroux zelf. De gevangenis van Nijvel zou bekend staan als “cooler” dan die van Ittre. “De gevangenis van Ittre is nog erger dan het concentratiekamp van Buchenwald”, schreef Marc Dutroux eind vorig jaar nog in een brief die werd gepubliceerd in het weekblad Dag Allemaal.

Een vakbondsman weerlegt de beschuldigingen en stelt dat Dutroux werd behandeld zoals elke andere gevangene. Marc Dutroux werd op in 2004 veroordeeld tot levenslang. Hij werd schuldig bevonden voor de moord op An Marchal, Eefje Lambrecks en Bernard Weinstein. Daarnaast werd hij veroordeeld voor ontvoering, opsluiting en verkrachting van zes slachtoffers.

Bron » Gazet van Antwerpen