Voormalige voorzitter FN Féret krijgt elektronische enkelband

De voormalige voorzitter van het FN, Daniel Féret, heeft slechts een klein deel van zijn werkstraf, die hij bij zijn veroordeling in 2006 kreeg voor aanzetten tot haat, discriminatie en racisme, uitgevoerd. Dat schrijven Le Soir en de kranten van Sud Presse. Hij is enkele uren opgesloten in de gevangenis van Vorst en nadien terug vrijgelaten.

Féret moet 250 uren werken voor een organisatie die zich bezighoudt met integratie van buitenlanders. Hij zou echter slechts 25 uur gepresteerd hebben bij een preventiecentrum van het Brussels Gewest.

Daarom werd Féret opgepakt en opgesloten in de gevangenis van Vorst, zodat hij zijn straf van tien maanden kan uitzitten. Omdat de gevangenis echter overbevolkt is, werd Féret vrijgelaten onder elektronisch toezicht.

Bron » De Morgen