Voormalig FN-voorzitter veroordeeld tot boete van 38.500 euro

Daniel Féret, de voormalige voorzitter van het Belgische Front National (FN), een extreem-rechtse partij die ondertussen is opgedoekt, is maandag door de correctionele rechtbank van Brussel veroordeeld tot een boete van 38.500 euro voor vervalsing, valsheid in geschrifte en misbruik van sociale goederen.

Hij werd ook veroordeeld tot een verbeurdverklaring van 75.000 euro, geld dat de vervalsing, valsheid in geschrifte en misbruik van vertrouwen hem opleverde tussen 1989 en 2007.

De rechtbank achtte maandag ook de partner van Féret, Audrey Rorive, schuldig aan misbruik van sociale goederen en witwassing. Ze kreeg opschorting van straf, maar moet ook een verbeurdverklaring van 3.000 euro ophoesten.

Féret en zijn partner zouden tussen 1989 en 2007 geld van FN gebruikt hebben voor persoonlijke doeleinden, onder ander om een villa en fotomateriaal te kopen.

Bron » De Morgen