FN-voorzitter “meermaals in verdenking gesteld”

De voorzitter van de Franstalige partij Front National, Daniel Féret, en zijn partner, Audrey Rorive, die in het Brusselse parlement zetelt, zijn in het kader van het onderzoek naar het beheer van de partij en haar financieringsvereniging in verdenking gesteld. Dat schrijft Le Soir vrijdag.

“De in verdenkingstelling dateert al van 16 maart en de lijst met tenlasteleggingen is lang en uitgebreid”, aldus de woordvoerder van het Brusselse parket donderdag.

Het dossier draait rond acht tenlasteleggingen: schriftvervalsing en gebruikt van valse stukken, vervalsing van de boekhouding, inbreuken op de wetgeving voor bedrijven, misbruik van vertrouwen, misbruik van vennootschapsgoederen, inbreuken op de belastingwetgeving, het organiseren van onvermogen en inbreuken op de wetgeving inzake faillissement.

Het stel zou zijn privévermogen vermengd hebben met dat van de partij, onder meer voor de aankoop van een huis in Cap d’Agde (in het zuiden van Frankrijk), voor de aankoop van fotomateriaal, voor dineetjes en reizen. Het onderzoek werd in november 2005 geopend en loopt nog altijd. In de komende maanden komt de zaak voor de raadkamer.

Het nieuwe politieke bureau van de partij zal maandag samenkomen in Gilly. Op de agenda staan negen punten, waaronder “het begin van de statutaire uitstotingsprocedure tegen Daniel Féret”.

Bron » De Morgen