Féret in beroep: “Ik ben geen angsthaas”

Daniel Féret, de voormalige voorzitter van het Front National, zal beroep aantekenen tegen zijn veroordeling tot één jaar celstraf die de correctionele rechtbank van Namen hem heeft opgelegd. Féret werd veroordeeld omdat hij in het kader van de Europese verkiezingen van 2004 valse handtekeningen had neergelegd.

Féret was niet aanwezig bij de uitspraak. Het openbaar ministerie had zijn onmiddellijke aanhouding gevraagd, maar de rechtbank ging daar niet op in.

“Ik ben onrechtvaardig veroordeeld. Ik ben nu in het buitenland, maar zal een van de volgende dagen naar België komen om me te verdedigen. Ik ga in beroep. Féret is geen angsthaas”, verklaarde Féret zelf. Hij voegde er nog aan toe dat hij in Frankrijk is en dat hij zich niet wil onttrekken aan justitie.

Bron » De Morgen