Trabelsi wilde Dutroux vermoorden in gevangenis

Marc Dutroux en de Tunesisch-Belgische terrorist Nizar Trabelsi zijn overgeplaatst uit de gevangenis van het Waals-Brabantse Itter omdat die laatste plannen had om Dutroux te doden. Marc Dutroux mocht net voor Kerstmis zijn valies pakken in Itter.

Hij verhuisde totaal onverwachts en onaangekondigd naar de gevangenis van Nijvel, een paar tientallen kilometers verderop. Reden daarvoor was dat zijn leven mogelijk in gevaar was. Volgens cipiers in de zwaarbewaakte gevangenis van Itter circuleerden er geruchten dat Trabelsi plannen had om Dutroux om te brengen. Hij zocht binnen de gevangenis handlangers die hem daarbij wilden helpen.

Trabelsi, die in 2004 tot een gevangenisstraf van tien jaar veroordeeld werd omdat hij een aanslag beraamde op de legerbasis van Kleine Brogel, zit intussen in de best beveiligde vleugel van de gevangenis van Brugge en wordt mogelijk binnenkort aan de Verenigde Staten uitgeleverd.

Bron » De Morgen