Zaak Nihoul-Verwilghen doorverwezen naar Brussel

De burgerlijke rechtbank in Brugge heeft de klacht van Michel Nihoul tegen voormalig voorzitter van de Dutroux-commissie Marc Verwilghen (Open Vld) verwezen naar de Brusselse burgerlijke rechtbank. Daar had Nihoul in 1999 al een gelijkaardige klacht ingediend wegens eerroof. De klacht werd later in Brugge herhaald omdat zowel Nihoul als Verwilghen naar dat arrondissement verhuisden.

Michel Nihoul eist 250.000 euro schadevergoeding van de politicus nadat hij door het hof van assisen werd vrijgesproken van een aantal beschuldigingen. Verwilghen had vooraf uitspraken gedaan die voor Nihoul als schadelijk overkwamen. Alle partijen waren akkoord om de zaak naar Brussel te verwijzen. De rechtbank in Brugge heeft hun akkoord vandaag in een vonnis bevestigd.

Bron » De Morgen