Nummer 2 federale politie stapt op

Directeur-generaal ad interim François Farcy van de federale gerechtelijke politie gaat weg. Gisteren schreef deze krant al dat Farcy zijn ontslag had aangeboden. Dat werd gisteravond bevestigd door minister van Binnenlandse Zaken ­Joëlle Milquet (CDH).

Zij kondigde ook meteen de komst van Claude Fontaine aan als vervanger. Farcy keert terug naar zijn vorige functie als gerechtelijk directeur in Bergen. Farcy lag in conflict met zijn politieke oversten maar ook met commissaris-generaal Catherine De Bolle.

Zijn opvolger Claude Fontaine is vandaag directeur binnen de algemene directie van de federale gerechtelijke politie. Hij is verantwoordelijk voor het departement ‘criminaliteit tegen personen’, dat ook de strijd tegen het terrorisme omvat.

Bron » De Standaard