Topman federale politie Jean-Marie Van Branteghem overleden

De directeur-generaal Resources van de federale politie, Jean-Marie Van Branteghem, is vandaag overleden. Dat melden minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon en de commissaris-generaal van de federale politie Catherine De Bolle. Jean-Marie Van Branteghem was 53 en overleed onverwacht aan de gevolgen van een hartaanval.

Van Branteghem begon zijn carrière in 1984 bij de gemeentepolitie van Aalst. In 1996 werd hij secretaris van de Vaste Commissie van de gemeentepolitie tot hij in 1999 als politie-expert overging naar het kabinet van Binnenlandse Zaken.

In 2007 werd hij directeur-generaal van de Algemene Steundiensten bij de federale politie, waar hij de lokale en de federale politie voorzag van personeel en van middelen. Jean-Marie Van Branteghem woonde in Aalst met zijn vrouw en had twee dochters.

Bron » De Morgen