Site federale politie tijdlang gekraakt

Hackers hebben vrijdag de website van de federale politie aangevallen, zo meldt de federale politie. Zowel de Nederlandstalige als de Franstalige werden tijdelijk buiten dienst gesteld. De Federal Computer Crime Unit is met een onderzoek begonnen en commissaris-generaal Fernand Koekelberg heeft klacht ingediend tegen de hackers.

Volgens de website van de kranten van de groep Sud Presse zou de internetpiraat een 17-jarige jongen zijn. De site baseert zich daarvoor op een boodschap van de hacker die vrijdagochtend op de sites te zien was. Wanneer de politiesite precies gehackt werd, is niet duidelijk.

“De aanval werd vastgesteld om 12.30 uur”, aldus de federale politie. “De Federal Computer Crime Unit is een onderzoek begonnen om na te gaan hoe de internetpiraat de site heeft kunnen hacken en om het probleem op te lossen”, luidt het nog. Het is de eerste keer dat de website van de federale politie aangevallen wordt door hackers.

Bron » Het Nieuwsblad