Schietbanen overbevolkt door nieuwe wapenwet

Vlaamse schietclubs kondigen massaal een ledenstop af. Ze kunnen de stroom van nieuwe leden niet meer aan. De golf van aanmeldingen is een rechtstreeks gevolg van de nieuwe wapenwet. Dat schrijft Het Belang van Limburg vrijdag. Wapenbezitters hebben nog tot 30 juni om zich in orde te stellen met hun vergunning. Lukt dat niet, zijn ze in het bezit van een illegaal wapen.

Sinds begin dit jaar telt de Vlaamse Schuttersconfederatie al meer dan 3.500 nieuwe leden. Een heel aantal clubs zit dan ook aan de maximumcapaciteit. De golf van nieuwe aanmeldingen is pas zowat twee maanden geleden echt op gang gekomen en sindsdien niet meer gestopt. Heel wat Vlaamse schietclubs moeten noodgedwongen een ledenstop afkondigen. “Vol is vol”, zegt Henri Van Bierbeek, secretaris van het Leuvense schuttersverbond. “Onze club kan een dergelijke ledenstroom gewoon niet aan.”

De Vlaamse Schuttersconfederatie heeft de schietclubs gevraagd om selectief te zijn in het aanwerven van nieuwe leden. “Het is niet de bedoeling dat jan en alleman nu lid wordt bij een schietclub”, zegt afgevaardigde Jürgen Van Tomme. “Clubs mogen selectief zijn. De veiligheid mag in geen geval in het gedrang komen.”

Bron » De Standaard