Politievakbond hekelt nieuwe wapenwet

Het Syndicaat van de Belgische Politie (Sypol) hekelt in een open brief aan het parlement en de regering de nieuwe wapenwet. Die wet verhoogt de onveiligheid van de politieambtenaren, luidt het.

In de brief, getiteld Terwijl de misdadigers zich bewapenen, ontwapent de regering de politie, hekelt de vakbond dat de politieambtenaren die beroepsmatig een wapen dragen toch “aan een arts moeten vragen of hun geestelijke gezondheid wel van die aard is dat ze een persoonlijk wapen mogen bezitten”. “Dat ze regelmatig tot het oefenen opgeroepen worden, verhindert niet dat ze lid zullen dienen te worden van een schietclub om het persoonlijk wapen te kunnen behouden”, schrijft Sypol.

Volgens de vakbond broedt de regering ook op een kb dat ertoe moet leiden dat politieagenten hun dienstwapen niet meer mee naar huis mogen nemen. “Dit ontwerp vloekt met een aanzienlijk aantal wettelijke teksten, maar vooral met de wet die stelt dat een politieambtenaar dat 24 uur op 24 is”.

“Dit ontwerp van koninklijk besluit brengt de veiligheid van politieambtenaren in gevaar”, meent Sypol. “Dit ontwerp van koninklijk besluit berooft de burger van een belangrijke aanwezigheid en mogelijkheid tot tussenkomst van politieambtenaren.”

Bron » De Standaard