Directeur federale politie Charleroi neemt ontslag

Jean-Pierre Doraene, gerechtelijk directeur van de federale politie in Charleroi, heeft zijn ontslag ingediend. Minister van Binnenlandse Zaken Guido De Padt heeft dat ontslag aanvaard. Doraene heeft persoonlijke redenen voor zijn beslissing, maar weigerde voorlopig meer toelichting te geven. Doraene is 55.

Hij startte op 1 mei 1999 in Charleroi, toen de regio probeerde de affaire Dutroux achter zich te laten. Hij hield zich voornamelijk bezig met politiek-financiële dossiers. Tijdens de politiehervorming stond Doraene in voor de reorganisatie van de federale politie en later de gerechtelijke politie in Charleroi. Sinds september 2005 brachten de speurders onder zijn leiding verschillende politieke schandalen aan het licht.

Bron » De Morgen