“Vreemd dat we dit via media moeten vernemen”

David Van de Steen, die zijn ouders en zusje verloor bij de overval op de Delhaize in Aalst in 1985, vraagt zich af of de arrestatie in de zaak van de Bende van Nijvel niet een middel is om de politiek zo vlak voor de verkiezingen onder druk te zetten om de verjaringstermijn te verlengen. Hij vindt het ook vreemd dat de families het nieuws via de media moesten vernemen.

David Van de Steen verloor bij de aanslag in Aalst, waar op 9 november 1985 acht doden vielen, zijn ouders en zusje. Zelf werd hij van dichtbij neergeschoten maar overleefde het als bij wonder. David is wel mindervalide als gevolg van de aanslag. Hij was amper negen toen een van de daders hem van dichtbij neerschoot.

“Ook al is het allemaal al zo lang geleden, vergeten doe je zoiets nooit. Da beeld van die gangster die recht in mijn ogen keek en schoot, staat op mijn netvlies gebrand. Natuurlijk hoop ik nog altijd te weten te komen wie mijn familie dit heeft aangedaan, en waarom. Dat er nu iemand is opgepakt, is goed nieuws. De vraag is of men na zoveel jaar nog bewijzen zal kunnen vinden om hem vast te houden.”

“Het straffe is dat ik vrijdagmiddag dacht, tiens hoe zou het zitten met het onderzoek? Het is twee jaar geleden dat ik nog iets gehoord heb. Ik stuurde direct een sms naar een van de speurders, die antwoordde dat hij mijn vraag om informatie zou doorspelen. Maar hij zei me niets over de arrestatie. Een uur later moest ik dat via het radionieuws vernemen.”

Bron » Gazet van Antwerpen