Verdachte Bende van Nijvel blijft aangehouden

De kamer van inbeschuldigingstelling van Bergen heeft vrijdag in de late namiddag de aanhouding verlengd van de 68-jarige Jean-Marie Tinck die verdacht wordt in het onderzoek naar de Bende van Nijvel. De verdachte zit al in de cel sinds 13 mei.

Jean-Marie Tinck, die eind jaren negentig al in beeld was gekomen in het onderzoek toen hij herkend werd op robotfoto’s, had een persoon in het zuiden van Frankrijk in vertrouwen genomen over zijn betrokkenheid bij de bende. Die persoon nam daarover een tijdje geleden contact op met de politie. Maar sinds zijn arrestatie zegt de verdachte dat hij die verhalen verzonnen heeft.

De kamer van inbeschuldigingstelling van Bergen besliste vrijdag in de late namiddag zijn aanhouding te verlengen. Procureur-generaal Christian De Valkeneer had zijn verdere opsluiting geëist.

Jean-Edmond Mairiaux daarentegen, de advocaat van de zestiger, zei dat de aanwijzingen tegen zijn cliënt onvoldoende zijn om de aanhouding door de raadkamer van Charleroi te bevestigen. Er worden Tinck negen feiten ten laste gelegd, waaronder diefstal met geweld met de verzwarende omstandigheid van doodslag.

Bron: De Standaard