Aangehouden verdachte Bende van Nijvel blijft ontkennen

De kamer van inbeschuldigingstelling (KI) van Bergen heeft zich dinsdag gebogen over het beroep tegen het aanhoudingsmandaat dat de raadkamer van Charleroi bevestigde voor de verdachte in het dossier van de Bende van Nijvel. De KI zal zich vrijdag uitspreken of de 68-jarige verdachte al dan niet vrijkomt. De man zit sinds 13 mei in hechtenis.

De verdachte verscheen op grond van negen betichtingen voor de KI, onder meer voor diefstal met geweld met doodslag als verzwarende omstandigheid. De advocaat van de verdachte is van oordeel dat de aanwijzigingen onvoldoende zijn om hem in de gevangenis te houden.

Ook het voorlopig rapport van de psychiatrische experts kwam ter sprake tijdens de zitting van de KI. Het definitieve psychiatrisch rapport moet nog overgemaakt worden en de advocaat van de verdachte onthield zich van commentaar.

De verdachte ontkent de feiten die hem ten laste worden gelegd. Speurders van de cel Waals-Brabant hebben begin dit jaar verklaringen van een Fransman ontvangen, die van de verdachte een aantal vertrouwelijke verklaringen kreeg, onder meer dat hij deel uitmaakte van het panel robotfoto’s.

Vrijdag beslist de KI of de verdachte al dan niet aangehouden blijft.

Bron » Het Laatste Nieuws