Bende van Nijvel-verdachte vraagt vrijlating

De raadkamer van Charleroi buigt zich dinsdagnamiddag over de vraag tot vrijlating van Jean-Marie Tinck, die momenteel in de cel zit in verband met het dossier rond de Bende van Nijvel. Volgens zijn advocaat zijn er niet voldoende bezwarende elementen om de man nog langer in de cel te houden.

Tinck verscheen dinsdagochtend voor de raadkamer. Procureur des konings Pierre Magnien vroeg om de verdachte langer in de cel te houden, de advocaat van Tinck, meester Jean-Edmond Mairiaux, heeft zijn vrijlating gevraagd.

“De elementen die zouden leiden tot de verlenging van de aanhouding zijn niet sterk genoeg”, aldus meester Mairiaux. “De belastende elementen zijn niet geëvolueerd sinds zijn aanhouding, terwijl er steeds meer ontlastende elementen zijn: het DNA-onderzoek zorgt niet voor uitsluitsel, meneer Tinck was met glans geslaagd voor de leugendetectortest, de huiszoeking bij hem thuis heeft geen resultaten opgeleverd, net als de analyse van zijn computer en telefoongesprekken. Ongeacht de ernst van de zaak, is het niet gerechtvaardigd de aanhouding te verlengen.”

Maandag vond een confrontatie plaats tussen Tinck en een getuige, maar daar wil de advocaat weinig over kwijt. “Ze heeft in ieder geval mijn cliënt niet meer verdacht gemaakt”, klinkt het.

De raadkamer spreekt zich in de loop van de namiddag uit over het al dan niet verlengen van de aanhouding.

Bron » Het Nieuwsblad