Bende-team wordt fors uitgebreid om honderden nieuwe tips te onderzoeken

Het team dat onderzoek doet naar de Bende van Nijvel wordt uitgebreid van 11 naar 30 speurders. De reden is dat er honderden tips zijn binnengekomen.

Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) heeft dinsdagochtend in de Kamercommissie Justitie aangekondigd dat er nieuwe speurders zullen worden ingezet voor het onderzoek naar de Bende van Nijvel. Voor het onderzoek naar de Bende wordt er een nieuw onderzoeksplan opgesteld en het onderzoeksteam wordt uitgebreid van 11 naar 30 speurders.

Het is de tweede keer dat Geen extra mankracht inzet voor het onderzoek. In oktober vorig jaar werd het team van vijf politiemensen al versterkt met vijf extra speurders van de gerechtelijke federale politie. Daarnaast kwamen er ook al vier speurders bij van het Comité P, dat toezicht houdt op politiediensten.

Honderden nieuwe tips

De reden voor de nieuwe uitbreiding die Geens vanochtend heeft aangekondigd, is dat er de afgelopen maanden 800 tips over de beruchte bende zijn binnengekomen. Daarvan zijn zo’n 470 tips ook effectief interessant. Tot hiertoe werden 120 van de 470 bruikbare tips onderzocht. De overige 350 tips zullen in de komende maanden bekeken worden.

De procureurs en onderzoeksrechters zullen vandaag samenzitten om het volledige takenpakket van de extra speurders die bij het onderzoek worden betrokken vast te leggen.

Bron » De Standaard