Nieuwe tips en extra speurders voor onderzoek naar Bende van Nijvel

Er zijn sinds de bekentenis van de ‘Reus’ eind vorig jaar 800 nieuwe tips over de Bende van Nijvel binnengekomen. 470 daarvan zijn interessant voor verder onderzoek, en het onderzoeksteam wordt daarom opnieuw uitgebreid. Bovendien verhuist het dossier allicht naar het federale parket. Dat zei minister van Justitie Koen Geens (CD&V) vanmorgen in de Kamercommissie Justitie.

Het team dat onderzoek doet naar de Bende van Nijvel wordt uitgebreid van 11 naar 30 onderzoekers. De nieuwe krachten zijn nodig om het grote aantal nieuwe tips over de Bende te onderzoeken. De voorbije maanden kwamen ruim 800 nieuwe tips binnen, waarvan er 470 nader zullen worden onderzocht. 120 tips werden al nagetrokken, de overige 350 worden de komende maanden onder de loep genomen.

Volgens Geens komt er ook een nieuw onderzoeksplan. Hij benadrukt dat elk element in het dossier zal worden onderzocht. Zo komt er onder meer ook een extra audit van de bewijsstukken die mogelijk iets te maken hebben met het onderzoek.

Vanmiddag zitten de onderzoeksrechters en procureurs samen om te bekijken hoe de extra speurders het best worden ingezet.

Bron » De Morgen