Vijfhonderd nieuwe tips over Bende van Nijvel

Eén maand nadat de Cel Waals Brabant een nieuwe robotfoto lanceerde in het onderzoek naar de Bende van Nijvel, zijn bij de federale politie 500 tips binnengekomen. “Eén op de vijf kan als mogelijk interessant worden beschouwd, maar vereist bijkomend onderzoek”, zegt de leider van het onderzoek Eddy Vos. “In elk geval wordt van alle tips een proces-verbaal opgemaakt, en het is aan de bevoegde magistraat om de prioriteiten vast te leggen.” Ook met betrekking tot de robotfoto liepen diverse tips binnen. “Sommige daarvan verdienen verder onderzoek.”

De magistraten hebben gevraagd om extra onderzoekers aan te stellen, en de federale politie leek het voorstel gunstig gezind. Maar hoeveel extra speurders er wanneer zouden worden ingezet, moet nog bepaald worden. Ondertussen loopt het onderzoek naar de Bende gewoon door. Interne bronnen melden dat het, zoals eerder was aangekondigd, effectief zou gaan om daders uit het Franse bandietenmilieu. Dat was in de jaren 1980 erg actief in de Belgische prostitutie, het drugsmilieu en de wapentrafiek.

Bron » Knack