Nieuwe robotfoto Bende van Nijvel

De federale politie heeft woensdagavond een nieuwe robotfoto verspreid van een van de vermoedelijke daders van de overval door de Bende van Nijvel in Aalst in 1985. De foto kwam tot stand dankzij de verklaringen van een van de getuigen die jaren na de feiten onder hypnose werd ondervraagd.

Deze week raakte bekend dat de Bende van Nijvel haar meest bloedige overval in Aalst vermoedelijk met zes of zeven daders tegelijk uitvoerde. Dat is tweemaal meer dan tot voor kort werd aangenomen. Voor de speurders naar de Bende is de overval van 9 november 1985 op het Delhaizewarenhuis in Aalst (acht doden, vijftien gewonden) mogelijk de sleutel om het mysterie rond de Bende alsnog op te lossen.

Om nieuwe reacties los te weken, hebben ze alle registers van hun onderzoek opengetrokken, waarbij ze nieuwe conclusies op het spoor kwamen. Een van de getuigen, die de vermoedelijke daders voor de overval op 9 november 1985 kruiste, is er onder hypnose in geslaagd om een nieuwe robotfoto van een van de daders te laten maken. Volgens de getuige gaat het om een relatief jonge man met fijne gelaatstrekkingen. Zijn ogen en haar waren donker.

Die nieuwe robotfoto werd woensdagavond vrijgegeven. Telefacts crime op VTM zendt morgen de reconstructie van de overval op de Delhaize van Aalst uit.

Bron » De Morgen