300 oproepen na verspreiding robotfoto

De politie heeft 300 telefoonmeldingen ontvangen na de verspreiding van een nieuwe robotfoto van een van de vermoedelijke daders van de overval op een Delhaize door de Bende van Nijvel in 1985 in Aalst. Dat meldt Astrid Kaisin, woordvoerster van de federale politie. De foto werd woensdagavond verspreid. “Het is nog veel te vroeg om de bevestigen of de verkregen informatie nuttig is of niet. Dat is te voorbarig”, aldus Astrid Kaisin. De politie hoopt nog meer telefoontjes te ontvangen na het tonen van de robotfoto op VTM donderdagavond.

De foto kwam tot stand dankzij de verklaringen van een van de getuigen die jaren na de feiten onder hypnose werd ondervraagd. Volgens de getuige gaat het om een relatief jonge man met fijne gelaatstrekken, donkere ogen en donker haar. De robotfoto werd onder meer getoond in de uitzending Affaires non classées op RTL-TVi, die woensdagavond door 531.800 mensen werd gevolgd. Telefacts Crime op VTM zendt vanavond de reconstructie uit van de laatste overval van de Bende van Nijvel op de Delhaize van Aalst in 1985.

Bron » Het Nieuwsblad