Ex-gangster Alain Moussa en zijn neef blijven in de cel na beweringen over Bende van Nijvel

Ex-gangster Alain Moussa (70) en zijn neef D.B blijven voorlopig in de cel. De twee zijn vanochtend voor dag en dauw gearresteerd nadat Moussa op zijn Facebook namen had genoemd in de zaak van de Bende van Nijvel. “We hebben meer tijd nodig om hun beweringen te checken”, aldus het federaal parket.

Alain Moussa plaatste in een Facebook-bericht dat Philippe De Staerke (65) en Dominique Salesse, twee oude kompanen van de ‘Bende van Baasrode’, achter de aanslagen van de Bende van Nijvel zouden zitten.

Het federaal parket wou daarop Moussa en zijn neef, die optreedt als een soort woordvoerder, aan de tand voelen. Bij een huiszoeking werden een vuurwapen, een gsm en computers in beslag genomen. De twee zijn de hele dag ondervraagd. “We hebben meer tijd nodig om het wapen en de computers te checken. Ze blijven de nacht in de cel”, laat het federaal parket weten.

Alvast Philippe De Staerke ontkende de beschuldiging van Moussa op de meest formele wijze. De beruchte gangster is eerder al buiten vervolging gesteld voor eventuele betrokkenheid bij de Bende van Nijvel.

Bron » Het Nieuwsblad | Dirk Coosemans & Mark Eeckhaut