Feiten

De ontvoeringen

24 Juni 1995: De ontvoering van Julie en Mélissa

In Crotteux, een deelgemeente van het Luikse Grâce-Hollogne, verdwijnen rond 17u00 Julie Lejeune en Mélissa Russo. Ze waren naar de brug over de autosnelweg gegaan om naar de wagens te wuiven. De laatste persoon die ze heeft gezien in Crotteux is een oude dame die zag hoe Julie en Mélissa aan het praten waren met een man in blauwe wagen. Daarna stapten ze in de wagen die direct weg reed.

Alleen een paar mensen hebben ze nadien nog gezien. Er is een man in Charleroi die verklaard hoe hij de twee meisjes een rendez-vous bar zag binnenstappen in de buurt van Charleroi. Ze waren in het gezelschap van een oudere man. En er is ook nog de man die aan de politie vertelt hoe hij een foto van een van de meisjes zag staan in een boek vol foto’s van meisjes van een Duitse pedofiel.

De begrafenis van Julie en Mélissa.

De begrafenis van Julie en Mélissa.

22 Augustus 1995: De ontvoering van An en Eefje

In de Vlaamse kuststad Bredene verdwijnen in de nacht van 22 op 23 augustus, rond 24u00, An en Eefje. Voordien hadden ze nog een hypnoseshow meegemaakt van Rasti Rostelli. Daarna hadden ze de tram naar Bredene gepakt, maar het was al laat dus reed de tram maar tot de steltplaats in Oostende. De twee meisjes waren dus verplicht om het hele stuk van Oostende naar Bredene te voet af te leggen.

Ze besloten dus om te liften. Een beslissing die hun fataal zal worden. Ze worden opgemerkt door een grijze Citroën CX Palace met achter het stuur Marc Dutroux en Michel Lelièvre. De twee mannen besluiten om de meisjes mee te nemen, maar in plaats van richting Bredene te rijden, is de bestemming Charleroi. Ze worden verdoofd en dan wordt alles wazig.

28 Mei 1996: De ontvoering van Sabinne Dardenne

Op het voetpad onder het viaduct van de E42 Luik-Rijsel houdt een witte Renault-bestelwagen halt, het schuifportier richting Oudenaardsesteenweg. Vaardig kneedt de man op de achterbank een prop katoen. Die man is Marc Dutroux, klaar om een volgende slag te slaan. Het is 7u30 wanneer in Kain, een gehucht van Doornik, Sabinne Dardenne wordt ontvoerd. Dutroux trekt het meisje naar binnen, de fiets valt en Lelièvre keilt hem in de achterbank. De laatste slag voor Dutroux zonder fouten.

9 Augustus 1996: De ontvoering van Laetitia Delhez

Het is 20u45 wanneer Marc Dutroux en Michel Lelièvre hun laatste, officiële, slag slaan. Aan het gemeentelijke zwembad van Betrix, een gemeente in Luxemburg, ontvoeren ze Laetitia Delhez. Ze wordt hardhandig in de bestelwagen gesleurd. Daarna beveelt Dutroux haar om een verdovingsmiddel te slikken. Tweemaal slaagt ze erin om het terug uit te spuwen, maar uiteindelijk valt ze toch in een diepe slaap. Waarna alles wazig wordt.

De man die nooit fouten maakt, heeft een verschrikkelijke vergissing begaan door de witte Renault-bestelwagen te gebruiken. De wagen viel veel te hard op en verschillende getuigen hebben de wagen dan ook zien staan in de buurt van het zwembad. Een persoon heeft zelfs een deel van de nummerplaat van de wagen kunnen onthouden. Het net rond de ‘Bende van Dutroux’ begint zich te sluiten. Een klein detail, de dag voor de ontvoering heeft een heel gezin in Betrix, aan het zwembad, zowel Marc Dutroux, Michelle Martin, Michel Lelièvre en Michel Nihoul gezien. Ze zullen hun getuigenis altijd blijven bevestigen.