Hof van Beroep Bergen veroordeelt Marc Dutroux tot 5 jaar cel

Het hof van beroep in Bergen heeft Marc Dutroux dinsdag tot vijf jaar cel veroordeeld. Dutroux kreeg vier jaar voor brandstichting en het oplichten van de verzekering. Het hof veroordeelde hem ook tot een jaar gevangenisstraf voor diefstal, diefstal met verzwarende omstandigheden en verduistering.

Op 11 juni jongstleden had Marc Dutroux gepleit dat hij onschuldig was, en hij beriep zich ook op de overschrijding van de redelijke termijn, vormfouten bij de inleiding van zijn beroep en huisvredebreuk.

De advocaat-generaal had daarop de gedetailleerde getuigenissen aangehaald van de personen die schade hadden opgelopen, met name de eigenaars van de wagens, het gereedschap, het sanitair materiaal en andere door Dutroux gestolen goederen. Het openbaar ministerie eiste de onmiddellijke aanhouding van Dutroux.

Bron » De Standaard