VRT en RTBF brengen proces Dutroux live op tv

De VRT denkt erover het assisenproces van Marc Dutroux live uit te zenden. Daarmee reageert de openbare omroep op de beslissing van de Nederlandse televisie om het proces tegen Volkert Van der Graaf, de moordenaar van Pim Fortuyn, uit te zenden.

“De beslissing hangt af van de voorzitter van het Luikse hof van beroep”, zegt VRT-woordvoerster Diane Waumans. “Aangezien het nog niet vaststaat wanneer het proces van start gaat, hebben we voorlopig nog geen stappen gedaan.”

In België is ook de RTBF kandidaat om de beelden van het proces-Dutroux uit te zenden. VTM wacht tot de begindatum van het proces vastligt; VT4 zegt geen interesse te hebben.

Een live-uitzending kan zodra de assisenvoorzitter zijn fiat geeft. “De minister van Justitie heeft daarin geen inspraak”, zegt het kabinet van Marc Verwilghen. “Maar voor ons hoeft een live-proces niet. Laten we in België alsjeblieft Judge Judy-toestanden vermijden.”

Bron » De Standaard