Proces-Dutroux gaat van start

In Aarlen begint onder grote mediabelangstelling het ‘proces van de eeuw’ tegen Marc Dutroux, Michel Nihoul, Michel Martin en Michel Lelievre. Het proces zal zo’n 3 à 4 maanden duren en er zullen meer dan 500 getuigen worden opgeroepen. Van 1 maart tot 22 juni 2004 gaat onder grote persbelangstelling en 7,5 jaar na de feiten, het proces tegen Publieke Vijand nummer 1, Marc Dutroux door.

Hij staat samen met zijn ex-vrouw Michelle Martin, zijn kompaan Michel Lelièvre en de schimmige Brusselse zakenman Michel Nihoul terecht in de zaak van zes ontvoerde meisjes. Van wie er twee gered werden en vier dood zijn teruggevonden.

Van het assisenproces in Aarlen word niet echt verwacht dat het antwoorden zal geven op al bijna acht jaar oude prangende vragen; dat leerde het proces-Cools wel. Wel draait, zoals verwacht, het mediacircus op volle toeren en krijgen Dutroux, Martin en Lelièvre de zwaarst mogelijke straffen; enkel Nihoul ontspringt nipt de dans. De ouders van de vermoorde kinderen en de overlevende slachtoffers zeggen het verdict te respecteren.