Zaak Dutroux: Lelièvre blijft in cel

De kamer van inbeschuldigingsteling (KI) in Luik heeft donderdag beslist dat Michel Lelièvre in de cel blijft. De Luikse KI boog zich donderdag over het verzoek dat de raadsman van Lelièvre, meester Olivier Slusny, indiende om zijn cliënt in voorlopige vrijheid te stellen.

Op 30 april verwees de KI Marc Dutroux, Michèle Martin, Michel Nihoul en Michel Lelièvre naar het hof van assisen en beval ze de gevangenneming van Dutroux, Martin en Lelièvre. Sindsdien verschijnen de drie niet meer maandelijks voor de raadkamer en is de wet op de voorlopige hechtenis op hen niet meer van toepassing.

Wel kunnen de drie beschuldigden hun vrijlating vragen voor de kamer van inbeschuldigingstelling. Meester Slusny legde het hof donderdag uit dat zijn cliënt zich niet aan het proces wil onttrekken maar wel degelijk beoordeeld wil worden. De KI besliste toch om hem in de cel te houden. “Mogelijk dienen we begin september een nieuwe aanvraag tot voorlopige invrijheidstelling in”, kondigde meester Slusny aan.

Bron » Gazet van Antwerpen