Lelièvre en Martin vragen opnieuw vrijlating

De avocaten van Michel Lelièvre en Michèle Martin hebben vrijdag opnieuw aangedrongen op de voorlopige invrijheidstelling van hun cliënten. Bovendien stelde meester Susny dat het aanhoudingsmandaat van Lelièvre moet worden geherkwalificeerd. Zijn cliënt wordt ook beticht van de ontvoering en het misbruiken van de meisjes Julie en Mélissa. Hij heeft dat altijd geloochend en volgens zijn raadsman is er voor deze aanklacht geen tastbaar bewijs.

Na afloop van de zitting stelde Susny beroep te zullen aantekenen indien zijn stelling niet wordt gevolgd. Voorts stelde de advocaat dat het meer dan tijd wordt dat de betichten – nu al vijfeneenhalf jaar in voorhechtenis – worden berecht. Ter zitting bevestigde onderzoeksrechter Langlois volgens de advocaat dat zijn onderzoek vrijwel beëindigd is.

De psychiatrische verslagen zijn vrijwel allemaal neergelegd, de moraliteitsonderzoeken zijn op een tweetal verhoren na afgerond. Vorige maand verluidde het nog dat het dossier nog deze maand uit handen zou gegeven worden. Maar vrijdag wou Langlois niet kwijt of dat ook zal gebeuren.

Bron » Gazet van Antwerpen