Vrouw Dutroux blijft in de cel

De strafuitvoeringsrechtbank van Bergen heeft donderdag opnieuw een vraag tot voorwaardelijke invrijheidstelling verworpen van Michèle Martin, de voormalige vrouw van Marc Dutroux. Martin werd in juni 2004 door het assisenhof van Aarlen veroordeeld tot een gevangenisstraf van 30 jaar. Dutroux zelf kreeg levenslang wegens ontvoering en moord van enkele jonge meisjes.

Martin komt sinds medio augustus 2006 in aanmerking voor voorwaardelijke vrijlating. In 2007 en 2008 had ze al eens een verzoek tot vrijlating ingediend. Maar dat werd telkens verworpen door de strafuitvoeringsrechtbank. Dat gebeurde ook met de aanvraag die ze in de loop van 2009 heeft gedaan. Volgens de RTBF voldeed ze niet aan de voorwaarden. Martin kan pas over een jaar een nieuwe aanvraag indienen, in november 2010.

Bron » Knack