Ex van Dutroux vraagt voor tweede keer vrijlating

Michelle Martin, de ex-vrouw van Marc Dutroux, heeft voor de tweede keer haar vrijlating gevraagd. De strafuitvoeringsrechtbank van Bergen behandelt de zaak op 2 oktober, zo heeft Thierry Bayet, de advocaat van Martin, vandaag aan Belga gezegd. Michelle Martin vroeg in juni 2007 een eerste keer om haar vrijlating. Bij gebrek aan een reclasseringsplan werd de vraag door de strafuitvoeringsrechtbank afgewezen.

“Dit keer zullen we zaken voorstellen”, maar het is niet gemakkelijk een compleet reclasseringsplan op te maken omdat Martin nooit penitentiair verlof kreeg, zei Bayet. De advocaat weet niet wat er van deze nieuwe aanvraag te verwachten valt. De slachtoffers van Dutroux en zijn ex, die normaal gezien op de zitting van 2 oktober uitgenodigd worden, zullen zich wellicht opnieuw verzetten tegen de vrijlating. “Waarschijnlijk zal er van die kant geen verrassing zijn”, aldus Bayet.

Bron » De Morgen