Michelle Martin blijft in de gevangenis

Michelle Martin, de ex-vrouw van Marc Dutroux, komt voorlopig niet vrij. Martin komt in aanmerking voor een voorwaardelijke vrijlating omdat ze al meer dan een derde van haar straf heeft uitgezeten. De strafuitvoeringsrechtbank van Bergen vindt dat ze voorlopig in de cel moet blijven omdat ze nog geen plan heeft hoe ze haar plaats in de samenleving weer zou kunnen innemen.

Volgens de psychiaters vertoont Martin ook psychopatische trekken en is ze asociaal. Ook de slachtoffers van Dutroux hadden zich verzet tegen een eventuele vrijlating. Martin blijft nu minstens nog een jaar in de cel.

Paul Marchal vindt het niet meer dan normaal dat Michelle Martin niet vervroegd wordt vrijgelaten. Dat zei de vader van de in 1996 vermoorde An vandaag. Volgens Marchal is de maatschappij nog niet klaar voor de vrijlating van Martin. De strafuitvoeringsrechtbank van Bergen weigerde vandaag het verzoek tot vrijlating van Michelle Martin.

Dat de voormalige echtgenote van Marc Dutroux niet wordt vrijgelaten, had Marchal verwacht, en hij vindt dat “niet meer dan normaal. Ze is per slot van rekening een recidiviste”, zegt die.

Volgens Marchal pleegde Michelle Martin in de jaren tachtig al gelijkaardige feiten en werd ze toen al vervroegd vrijgelaten. “Dat betekent dat er ten vroegste in 2016 opnieuw over haar vrijlating kan worden gepraat.” Bovendien, gaat Marchal verder, zijn de maatschappij en de slachtoffers van Martin nog niet klaar voor haar vrijlating.

“Ze is nog steeds een gevaar voor de maatschappij. Het gaat om een vrouw die moeder is en onderwijzeres was. Ze heeft de kans gehad om Julie en Melissa te redden terwijl Dutroux in de gevangenis zat, maar dat heeft ze niet gedaan. Allemaal redenen om haar nog niet vrij te laten”, zo vindt de vader van An. Marchal zei vandaag ook dat hij het spijtig vindt dat hij de uitspraak via de pers moet vernemen. “Ik zou dat in de toekomst graag anders zien.”

Bron » Het Laatste Nieuws