Nog 1.007 haartjes moeten onderzocht worden

De raadkamer van Neufchateau heeft vandaag de aanhouding verlengd van de hoofdverdachten in de zaak Dutroux. In de marge van de zitting werd vernomen dat het onderzoek van de haartjes die werden aangetroffen, goed vordert. Van de 2916 haartjes moeten er nog 1007 worden geanalyseerd. De raadsman van Michel Lelièvre bepleitte vrijdag zoals aangekondigd de voorlopige invrijheidstelling van zijn cliënt.

Maar zijn argument dat de voorhechtenis al te lang heeft geduurd en dat de billijke termijn is overschreden, werd niet weerhouden door de raadkamer. De raadsman bekwam evenmin dat de debatten voor de raadkamer openbaar werden gevoerd. Het onderzoek van de haartjes moet o.m. uitsluitsel geven over de personen die in de kerker van de slachtoffertjes van Marc Dutroux.

Van de haartjes die tot nog toe op hun morfologische kenmerken werden onderzocht, blijken er enkele honderden niet van de referentiepersonen (de verdachten en slachtoffers) te zijn. Anderzijds zijn al de helft van de 300 geplande DNA-onderzoeken uitgevoerd. Volgens Meester Slusny worden deze resultaten momenteel geinventariseerd. De kostprijs van al deze onderzoeken is intussen opgelopen tot zo’n 10.300.000 frank.

Bron » Gazet van Antwerpen