Baudewyn overweegt proceduremiddelen

Ronny Baudewyn, een van de advocaten van Marc Dutroux, heeft voor het begin van de tweede zitdag van het proces-Dutroux verklaard dat hij met zijn cliënt zal overleggen over eventuele proceduremiddelen. Welke die zouden zijn, wilde Baudewyn niet kwijt: “Ik hou de primeurs voor in de rechtszaal,” zei hij vanochtend.

Baudewyn bevestigde dat de akte van verdediging van zijn cliënt, die vandaag op de agenda staat, enkel betrekking zal hebben op het algemene deel van het onderzoek. De feiten die Dutroux al dan niet heeft bekend, komen daarin niet aan bod.
Advocaat Lelièvre heeft zich “misschien vergist”.

Meester Olivier Slusny, de advocaat van Michel Lelièvre, zei vlak voor het begin van de zitting dat hij zich “misschien vergist heeft” door de voorlezing van het doorverwijzingsarrest te vragen.

“Soms wil men scoren en lukt dat niet. Ik wou aantonen dat mijn cliënt geen verkrachter is. Ik weet dat hij daar niet voor vervolgd wordt, maar hij is er op een bepaald ogenblik wel van verdacht de twee Limburgse meisjes An en Eefje te hebben verkracht. Die feiten zijn niet weerhouden in het verwijzingsarrest. Dat heb ik willen aantonen. Maar ik geef toe dat ik me vergist heb in het gebruik van dit middel”, legde hij bij aankomst aan het justitiepaleis uit.

Bron » De Standaard