Nihoul niet naar assisen

De raadkamer in Neufchâteau heeft vanmiddag Marc Dutroux, Michel Lelièvre en Michelle Martin naar het hof van assisen verwezen voor hun aandeel in de zaak-Dutroux. Michel Nihoul moet niet voor het hof verschijnen. De verschillende burgerlijke partijen hebben alvast beroep aangetekend.

De raadkamer van Neufchâteau heeft het dossier van de drugshandel lastens Nihoul van de andere zaken afgesplitst. Hij stuurt dat dossier terug naar het parket. Waarschijnlijk wordt dat het parket van Brussel omdat de feiten daar gepleegd werden.

Brussel kan eventueel een nieuw onderzoek openen. Nihoul zou Lelièvre daags voor de ontvoering van Laetitia 1.500 XTC-pillen gegeven hebben. Nadien kan alsnog een verwijzing naar assisen volgen.

Een gelijkaardige procedure kan gehanteerd worden voor de vier rijkswachters die door de burgerlijke partijen werden beschuldigd van medeplichtigheid aan ontvoeringen. Hun dossiers worden teruggestuurd naar het parket van Neufchâteau voor aanvullend onderzoek en eventuele verwijzing naar de correctionele rechtbank.

Negen personen hebben vanmiddag beroep aangetekend, zegt procureur van Neufchâteau, Michel Bourlet. Het gaat om Laetitia Delhez en haar moeder en de leden van de familie Marchal. Ook de moeder van een meisje dat Marc Dutroux op 24 juni 1995 zou gepoogd te ontvoeren hebben, heeft beroep aangetekend. Dutroux werd voor dat feit niet doorverwezen.

Ook het parket tekent meer dan waarschijnlijk beroep aan.

Bron » De Standaard