Nihoul moet als beschuldigde voor raadkamer verschijnen

Michel Nihoul moet vrijdag voor de raadkamer van Neufchateau verschijnen als “beschuldigde” in de zaak Dutroux-bis. Hij werd nooit ondervraagd in deze zaak, schrijft La Dernière Heure. Nihoul werd in 2004 door het hof van assisen in Aarlen vrijgesproken voor de ontvoering van kinderen. Marc Dutroux en zijn kompanen verschenen in 2004 in Aarlen voor het hof van assisen voor de ontvoering van zes meisjes en de moord op vier van hen.

Het gerecht besloot om het onderzoek naar eventuele andere betrokkenen in de zaak voort te zetten in het dossier Dutroux-bis. Het gaat om het onderzoek naar onder meer mogelijke bescherming en om netwerken. “Ik ben nooit ondervraagd in dit dossier”, zegt een verbaasde Nihoul.

Volgens La Dernière Heure zal het parket vermoedelijk buitenvervolging vragen. “Ik wacht die buitenvervolging af en zal nadien gerechtelijke procedures lanceren”, aldus de 69-jarige Nihoul. Hij voegde er aan toe dat hij vrijdag niet persoonlijk naar Neufchâteau afzakt.

Bron » De Morgen