Nieuwe verhoren in kader van proces Cools-bis

Er zijn nieuwe verhoren gevoerd in het kader van het proces ‘Cools-bis’, dat maandag opent voor het hof van assisen van Luik. Dat schrijft La Libre Belgique. Pino Di Mauro, Richard Taxquet, Carlo Todarello en Luigi Contrino, die in het eerste proces veroordeeld werden, zouden bezoek hebben gekregen van speurders van de voormalige cel Cools.

Taxquet zou niet willen praten hebben tegen de politie en verkiest een lid van de voormalige gerechtelijke politie. Sinds enkele maanden rakelt hij het bestaan op van documenten van Carlo Todarello die volgens hem een en ander zouden veranderen. Een honderdtal getuigen moet worden verhoord voor het proces Cools-bis, dat gaat over de betrokkenheid van Domenico Castellino – tijdens het eerste proces op de vlucht – bij de moord op Cools en de moordpoging op zijn toenmalige vriendin Marie-Hélène Joiret.

Bron » Het Nieuwsblad