Tweede proces over moord op André Cools

Vandaag begint in Luik een tweede assisenproces over de moord op het vroegere PS-boegbeeld André Cools in 1991. Het proces draait rond Domenico -Mimo- Castellino, een beklaagde die op het eerste proces bij verstek werd veroordeeld. Castellino is de man die de Tunesische huurmoordenaars van Cools vervoerde. Kort voor het begin van het eerste assisenproces in de herfst van 2003 was de Italiaan naar zijn thuisland gevlucht.

Vorig jaar liep hij toevallig tegen de lamp bij een wegcontrole in Duitsland. Op het eerste proces werd Castellino bij verstek veroordeeld tot de maximumstraf van twintig jaar cel. Maar hij verzet zich tegen die uitspraak en daarom komt er een nieuw proces. Het proces duurt wellicht twee weken. Veel nieuwe inzichten over de moord op Cools worden niet verwacht. astellino en zijn advocaten hopen dat de jury en het hof hem een lichtere straf zullen geven.

Bron » VRT Nieuws