Geen nieuw proces moord André Cools

Het nieuwe assisenproces rond de moord op André Cools is vandaag stopgezet. Het hof van assisen in Namen heeft vandaag de aanklachten van Richard Taxquet (59) en Domenico Castellino (61) onontvankelijk verklaard. Beide beschuldigden stonden terecht als opdrachtgevers van de moord op André Cools. De minister van Staat en burgemeester van Flémalle (PS) werd op 18 juli 1991 vermoord in Cointe.

De advocaten van de verdediging, Alexandre Wilmotte en Philippe Leloup, hadden gisteren geëist dat de aanklachten onontvankelijk verklaard zouden worden omdat de redelijke termijn werd overschreden. Het openbaar ministerie ging daar niet mee akkoord en was van mening dat het proces moest doorgaan.

Het hof volgde vandaag de redenering van de verdediging en verklaarde de aanklachten onontvankelijk. Het proces, dat al het derde is voor een Belgisch hof van assisen in verband met de moord op het PS-kopstuk, wordt daarmee stopgezet.

Bron » De Morgen