Cel Vermiste Personen bestaat 15 jaar

Zaterdag is het precies 15 jaar geleden dat de federale politie de Cel vermiste personen oprichtte. In dit kader zal het boek Zeg nooit nooit. 15 jaar Cel vermiste personen verschijnen. Vrijdag zal het boek in Brussel worden voorgesteld tijdens een persconferentie. Onder meer minister van Justitie Stefaan De Clerck, directeur-generaal Paul Van Thielen en enkele mensen van de Cel vermiste personen zullen hierbij aanwezig zijn.

Ook de vaders van de vermoorde Stacy Mahy en de verdwenen Liam Vanden Branden zullen er zijn. Het was de verdwijning van Julie en Mélissa en van An en Eefje die ervoor zorgde dat de Cel werd opgericht. Sinds De Clerck op 4 september 1995 het mandaat overhandigde, heeft het team van de Cel al zo’n 16.000 dossiers behandeld.

Bron » Gazet van Antwerpen