Ex-werknemers van FN Herstal verdacht van wapensmokkel

Vier voormalige werknemers van de wapenfabriek FN Herstal worden verdacht van betrokkenheid bij een grootschalige wapenhandel, zo meldden de Sudpresse-kranten zaterdag. Een Brusselse onderzoeksrechter plaatste de verdachten, van 65 tot 76 jaar oud, donderdag onder aanhoudingsbevel voor lidmaatschap van een criminele organisatie en inbreuken op de wapenwet.

In Luik en Verviers voerden de speurders woensdag en donderdag huiszoekingen uit. Daarbij namen ze een vijftigtal handvuurwapens, geweren en granaten in beslag. De wapens zaten vooral verstopt achter valse plafonds en plinten.

Dankzij hun jarenlange werk bij de Luikse wapenfabriek konden de oud-werknemers de hand leggen op gedemilitariseerde wapens en ze opnieuw klaar voor gebruik maken. De wapens verkochten ze in het criminele milieu.

Bron » Het Laatste Nieuws