30 jaar na Bende van Nijvel wil Geens verjaring voorkomen

Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) wil de verjaringstermijn van het onderzoek naar de Bende van Nijvel met tien jaar verlengen. Het was gisteren precies dertig jaar geleden dat de overvallen gepleegd werden op de vestigingen van Delhaize.

Bij de overvallen in Eigenbrakel vielen er drie doden, in Overijse vijf. Normaal gezien verjaart de zaak op 9 november, maar in oktober wordt de ‘containerwet’ van minister Geens gestemd in de plenaire Kamer, waardoor de verjaringstermijn met tien jaar wordt verlengd.

30 jaar geleden schoten drie gemaskerde en gewapende mannen op de Delhaize-parking in Eigenbrakel een klant dood, daarna in de winkel nog één. Bij het vluchten schoten ze een man in een bestelwagen dood. Vervolgens reden de daders naar de Delhaize van Overijse. Volgens ooggetuigen was ‘een reus’ de leider van de bende.

De laatste en meest bloedige overval van de Bende van Nijvel gebeurde op 9 november 1985 op de Delhaize in Aalst. Daarbij vielen acht doden.

Bron » Het Laatste Nieuws