Zoektocht naar wapens Bende van Nijvel gaat zeker voort

De zoektocht naar wapens van de Bende van Nijvel in een vijver in Adinkerke gaat zeker verder, maar niet in de geplande periode in november. Daar vindt dan het vuurfeest plaats, een evenement van de gemeente. Maar er komt dus wel zeker een vervolg.

Duikers zochten eerder al in opdracht van het parket naar wapens die hier meer dan dertig jaar geleden gedropt werden door de bende Van Nijvel. De zoekactie bleef zonder resultaat, maar is wel efficiënt klinkt het.

Speurders wachten dan ook op een nieuwe datum die past voor het leger om de eerste vijver die maar iets meer dan een meter diep is verder uit te kammen. Of het parket straks ook opdracht heeft voor een tweede vijver is nog onduidelijk. Dat zou moeilijker worden omdat die dieper is en ook een echte natuurvijver is met veel planten.

Bron » Focus WTV