Geen Bende-wapens gevonden in eerste vijver

De zoektocht naar gedumpte wapens van de Bende van Nijvel in de Vijvers Markey in Adinkerke gaat in september zijn tweede fase in. “De eerste vijver is inmiddels volledig doorzocht, maar dat leverde tot nog toe niets op”, zegt Pierre Magnien, procureur des Konings van het parket van Charleroi. Op 24 juli startten het leger en de federale politie, ondersteund door de civiele bescherming, met de eerste vijver.

In september is de tweede aan de beurt. Nochtans werden beide vijvers in 2009 al eens doorzocht op zoek naar gedumpte wapens. “Maar toen gebeurde dat niet grondig. Nu worden ook het slib en de ondergrond gecontroleerd”, aldus Magnien.

Beroepscrimineel Patrick Pilarski zou in 1985, kort na de bloederige overval met acht doden op de Delhaize in Aalst, drie wapens hebben meegebracht naar Adinkerke. De vader van Pilarski zou de wapens, een riotgun, een Winchester-karabijn en een jachtgeweer, hebben gedumpt in de Vijvers Markey vlak bij zijn woonst.

Bron » Het Laatste Nieuws