Coninx houdt Bende-film aan

Toen Stijn Coninx eind augustus begon aan de opnames van zijn nieuwe film Niet schieten, ­gebaseerd op een verhaal van de nabestaanden van enkele slachtoffers van de Bende van Nijvel, had hij natuurlijk nooit kunnen vermoeden dat het onderzoek plots in een stroomversnelling zou komen.

‘De Reus’ is mogelijk ontmaskerd, en er zouden stilaan nog meer namen bekend raken van misdadigers die deel uitmaakten van de Bende. Toch betekent dit niet dat ­Coninx alle opnames in de prullenmand moet gooien. De regisseur was gisteren druk aan het draaien, maar een woordvoerster van Kinepolis Film Distribution liet weten dat de huidige gebeurtenissen niets of weinig aan de film zullen veranderen.

‘Waarschijnlijk zal de pancarte aan het eind van de film gewijzigd moeten worden, want we kunnen natuurlijk niet langer zeggen dat er na dertig jaar nog altijd geen doorbraak is in het onderzoek’, ­aldus Isabelle Couvreur. ‘Maar de film is gebaseerd op het verhaal van David Van de Steen, die als jongen van negen zag hoe zijn ­ouders en zusje vermoord werden door de Bende in de Delhaize-winkel in Aalst, en we zien vooral ook wat zijn groot­vader (vertolkt door Jan Decleir, red.) allemaal meemaakt.’

In de film speelt Jonas Van Geel een volwassen David Van de Steen, en ook Viviane De Muynck en Zita Wauters zijn erin te zien. Niet schieten gaat in oktober 2018 in première.

Bron » De Standaard