Adresboekje dan toch niet van ‘De Reus’

In een stacaravan van Christiaan B, mogelijk ‘De Reus’ van de Bende van Nijvel, is een boekje gevonden uit 1984 met adressen en telefoonnummers. De Morgen schreef vanmorgen dat het boekje toebehoorde aan Christiaan B, maar dat bleek niet uit te kloppen.

Een journalist van De Morgen vond afgelopen weekend een notaboekje in de verloederde stacaravan in Cerfontaine in Namen. Het boekje bevat adressen en telefoonnummers onder meer uit Affligem, Erembodegem en Herdersem.

Volgens Bende-overlever David Van de Steen verwijst op zijn minst een van de elf namen naar een extreemrechtse wapenfreak. De krant schreef dat het boekje eigendom was van Christiaan B, mogelijk ‘De Reus’ van de Bende van Nijvel.

De Luikse procureur-generaal Christian De Valkeneer reageerde verbaasd in de krant. ‘Ik heb navraag gedaan bij de speurders. Zij verzekeren mij dat ze de caravan echt grondig hebben doorzocht.’ Het boekje zou deze week in beslag genomen worden om verder te worden onderzocht.

Na onderzoek bleek echter dat het boekje niet van B. bleek te zijn, maar wel van de vorige eigenaar van de caravan.

Bron » De Standaard