Eerste bewegende beelden van ‘de Reus’-verdachte opgedoken

VTM NIEUWS heeft voor het eerst bewegende beelden gevonden van ‘De Reus’. De beelden komen uit ons eigen archief. Ze gaan over een politieactie uit het jaar 2000, in Aalst en Liedekerke. Verschillende kennissen en zijn familie bevestigen aan onze redactie dat het wel degelijk over ‘De Reus’ gaat.

Op de beelden is ‘De Reus’ te zien als rijkswachter. Op dat moment houdt de rijkswacht een klopjacht op een gangster die kon ontsnappen bij een overplaatsing. Een jaar later zal Christiaan B. overstappen naar de politie van Aalst, na de politiehervorming. Hij zal er werken tot 2010.

Tot nog toe waren er enkel foto’s opgedoken van ‘De Reus’. Zo gaf de familie zelf foto’s vrij in de hoop zo het onderzoek vooruit te helpen. Dit zijn nu de eerste bewegende beelden van de man.

De bal rond een van de spilfiguren van de Bende van Nijvel ging aan het rollen toen uitlekte dat de man alles opgebiecht had aan zijn familie op zijn sterfbed in 2015. Dat bevestigde de broer van Christiaan B. aan VTM NIEUWS.

Bron » VTM Nieuws