Ex-Bendespeurder Philippe V. aangehouden

Philippe V. (61), die dinsdag werd opgepakt, is vanmiddag door onderzoeksrechter Martine Michel aangehouden op verdenking van ‘vereniging van misdadigers met het oog op het plegen van een misdrijf.’ Dat vernam De Standaard.

Het misdrijf dat aan V. wordt verweten, is dat hij cruciale info voor het onderzoek naar de Bende van Nijvel zou hebben achtergehouden. Hij riskeert twee jaar cel. Meer bepaald vermoeden de speurders dat V. een informant had die hem in november 1986 heeft gezegd dat er wapens lagen in het kanaal Brussel-Charleroi.

De speurders willen weten wie die informant is omdat die het onderzoek naar de Bende van Nijvel vooruit zou kunnen helpen.

Philippe V., die in 1986 werkte voor de Delta-cel van de Dendermondse onderzoeksrechter Freddy Troch, heeft in het verleden altijd volgehouden dat die wapenvondst er was gekomen omdat een aantal getuigen in ’85 hadden gezien hoe een aantal zaken in het water waren gedumpt. Hij houdt dat ook vandaag nog altijd vol, zegt zijn advocaat Walter Damen.

Bron » De Standaard