Personen

Alain Weykamp

Extreem-rechts militant en schietfanaat

De naam van Alain Weykamp duikt al in 1981 op, in de gerechtelijke onderzoeken naar extreem-rechts en het milieu van de schietclubs in België. Op 5 april 1981 treft een rijkswachter Weykamp samen met zijn vriendin aan in het bos van La Houssière. In dit bos liet de Cel Waals Brabant, die het onderzoek naar de Bende van Nijvel voert, in 2004 nog opgravingen doen.

Alain Weykamp

Alain Weykamp

In het bos is onder meer een uitgebrande auto teruggevonden die de Bende heeft gebruikt bij haar laatste overval, op het Delhaize-warenhuis in Aalst. Vermoedelijk is de leider van de Bende, bijgenaamd De Reus, daarbij omgekomen en in het bos begraven. Weykamp was een bekend lid van de extreem-rechtse organisatie Front de la Jeunesse en een vriend van Madani Bouhouche. Beiden hadden begin jaren tachtig een eigen schietclub, Parabellum.

In de koffer van de wagen van Weykamp werd in 1981 munitie aangetroffen. Weykamp bekende dat hij geregeld schietoefeningen hield in een zandgroeve in het bos van La Houssière, samen met andere extreem-rechtse militanten. In hetzelfde bos zijn ook verbrande cheques gevonden die door de Bende gestolen waren bij een overval in Overijse.